Sık Sorulan Sorular (SSS)
S1. Bir kayıt ücreti ile kaç tane bildiri sunabilirim?
Bir kayıt ücreti ile sadece bir bildiri sunulabilir. Katılımcılar eğer isterlerse 50 Euro ek bildiri ücreti ödeyerek ikinci bildirilerini sunabilirler. Bir katılımcı en fazla 2 bildiri ile katılabilir.
S2. Özet için herhangi bir format var mı?
Özet için herhangi bir format yoktur. Özetini üye olduktan sonra "abstract submission" butonuna tıklayarak düz metin şeklinde açılan kutucuğa yapıştırabilirsiniz. Lütfen özetin içerisine anahtar kelime, başlık v.b. gibi unsurları dahil etmeyiniz. Sadece özetin metnini bu kutucuğa yapıştırınız. Özetin 150-300 kelime aralığında olması gerekmektedir. Sistem bu aralık dışındaki özetleri kabul etmemektedir. Konferans uluslararası olduğu için özetin ingilizce olarak sisteme yüklenmesi zorunludur. Özetiniz eğer kabul alırsa kabul mektubunuzu (acceptance letters) konferans sayfanıza giriş yaparak indirebilirsiniz.
S3. Konferans yerine nasıl ulaşabilirim?
Taşkent Havalimanı'ndan şehir merkezine otobüs ile ulşalılabilir. Havalimanından Taşkent şehir merkezine terminal binası önünde bulunan otobüsleri kullanarak hızlıca ulaşmak mümkündür. Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe 8 kilometredir ve yaklaşık 20 dakika sürer.
Not: Obuda Üniversitesinin Budapeşte'de birkaç tane kampüsü bulunmaktadır. Konferans Obuda Üniversitesinin Business and Management fakültesinde bulunan konferans salonlarında gerçekleştirilecektir. Bu nedenle taksi şoförüne Obuda üniversitesi şeklinde bir tarif yapmayınız. Bunun yerine lütfen taksi şöforüne aşağıdaki adresi gösteriniz.
S4. Konferansta hangi diller kullanılabilir?
Konferans dili Tükçe, İngilizce ve Rusça'dir. Konferans sistemi kayıt sırasında sunum dili seçeneği sunmaktadır. Eğer sunumuzu Türkçe yapmak istiyorsanız TR, İngilizce yapmak isityorsanız EN tercihini yapmanız gerekmektedir. Salonlar katılımcıların dil tercihlerine göre oluşturulmaktadır. Bununla birlikte başlık, özet, anahtar kelime ve tam metinler ingilizce olmak zorundadır. İngilizce dışındaki diller sadece sunum dili olarak kabul edilir.
S5. Eğer bildirim Türkçe yazılmış ise İngilizce versiyonunu da yüklemek zorunda mıyım?
Bütün bildiriler İngilizce başlık, özet ve anahtar kelime içermek zorundadır. Tam metinler de de İngilizce kullanılması zorunludur. Konferansta Türkçe sadece sunum dili olarak kullanılabilir. Bunun dışındaki basılı dokümanların tamamında İngilizce yazım kullanılmalıdır. Özet ve tam metinler uluslararası kurullar tarafından gözden geçerilmektedir. Bu nedenle dokümanlarda ingilizce bilgi yer almalıdır.
S6. Tam metin yüklemek zorunlu mudur?
Hayır, sisteme tam metin yüklemek katılımcının tercihine bağlıdır. Eğer konferans sayfasında belirtilen son tarihe kadar tam metin yüklenmezse sadece özetler kitabında özetiniz yer alır. Tam metniniz yayınlanmaz. Tam metin için herhangi bir zorunluluk yoktur.
S7. Tam metinler için herhangi bir sayfa sınırı var mıdır?
Hayır. Tam metinler için herhangi bir üst sayfa sınırı yoktur. Tam metinlerin 4 sayfadan az olmaması, APA formatında hazırlanması ve İngilizce olarak hazırlanması önem arzetmektedir. Lütfen tam metninizi hazırlarken konferans sayfasından tam metin şablonunu indiriniz.
S8. Her bir sözlü sunumun süresi ne kadardır?
Her bir sözlü sunum için 15 dakika süre verilecektir. .
S9. Konfeans ücretini özetim kabul almadan yatırabilir miyim? Eğer çalışmam red alırsa ödememi geri alabilir miyim?
Evet. Konferans ücretinizi özetinizi yüklemeden önce de yatırabilirsiniz. Eğer özetiniz red alırsa, başka bir özet yükleyebilirsiniz yada dinleyici olarak konferansa katılabilirsiniz. Özetinizin reddedilmesi durumunda ücretinizin geri iade edilip edilmeyeceğine konferans komitesi karar verecektir.
S10. Özet kitabı konferans tarihinde hazır olacak mı?
Evet. Konferans kitabı konferans programı ile birlikte konferanstan önce hazır olacaktır. Konferans programına ve özet kitabına konferanstan üç gün önce elektronik olarak konferans hesabınızdan ulaşabilirsiniz.
S11. Bütün konferans bildirilieri bir dergi de yayınlanacak mıdır?
Hakem süreci sonrasında uygun bulunan bildiriler The Eurasia Proceedings of Health, Environment and Life Sciences (
www.ephels.net) ve dergisinde yayınlanacaktır. Sağlık ve tıp eğitimi alanındaki uygun bulunana makaleler JESEH (
www.jeseh.net) dergisi tarafından davet edilecektir. Ayrıca uygun bulunana makaleler International Journal of Secondary Metabolite (IJSM) (
https://dergipark.org.tr/tr/pub/ijsm) dergileri tarafından davet edilecektir.
S12. Konferansta sunduğum çalışmayı konferans sayfasında yer alan yıllık uluslararası kitapta nasıl yayınlatabilirim?
Konferans katılımcılarının konferansta sundukları çalışmalar kitap editörleri tarafından davet edilebilir. Aynı zamanda konferans katılımcıları araştırma makalesi olmamak koşulu ile başka bir çalışmayı da kitap bölümü olarak yıllık kitaplara gönderebilirler. Konferans katılımcılarından dergi ve kitap yayınları için herhangi bir ücret talep edilmez. ISRES Publishing tarafından şu ana kadar yayınlanan kitaplara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.isres.org/books.html
Konferans katılımcıları kitap yayını için aşağıdaki email adresi ile iletişime geçebilirler.
isrespublishing@gmail.com